Säsongen över för Kalmar HC

Publicerad: 2019-03-04

24Kalmar.se skriver:

Det blev förlust för Kalmar HC i deras tredje och sista kvalmatch mot Huddinge IK. Slutresultatet skrevs till 4-2 för Huddinge vilket innebär att Huddinge går vidare till play-off 2. Kalmar HC:s säsong är över.

– Med facit i hand hade vi vår stora chans igår. Vi hade en 3-1-ledning och förlorade på ett slumpmål i den tredje perioden. Idag hade vi inte den där extra kraften eller kvalitén som vi hade behövt. Vi saknade det lilla extra och räckte inte till helt enkelt. Sådana här back to back-matcher (spel två dagar i rad) är en ny erfarenhet för flera av spelarna. Vi fick slita ont idag, säger KHC:s tränare Lenny Eriksson.

Trots förlusten är Lenny nöjd med säsongen.

– Som jag sa till spelarna efter matchen ska vi inte låta besvikelsen vara större än den stoltheten vi har. Det vi har byggt upp under säsongen och framförallt efter jul är något som vi ska vara stolta över. Vi har växt och till och med tagit oss till play-off med ett stort antal spelare borta, säger Lenny.

Lenny ser positivt på framtiden.

– Det här var etapp 1 och nu gäller det att bygga vidare det vi redan har byggt upp. Vi har satt Kalmar på hockeykartan och vi har ett bra utgångsläge, vilket är ovärderligt inför framtiden. Tillsammans med det allmänna intresset som finns i Kalmar ska vi bygga upp något bra och använda det på ett förnuftigt sätt till nästa år, säger Lenny Eriksson.

Läs mer:
https://24kalmar.se/sasongen-over-for-kalmar-hc-saknade-det-lilla-extra_5f47e3f5

Visa fler nyheter

Logga in

Logga in för att se dina resultat.

Portal Trades

Kontakta oss